More than 20 years of OEM and ODM service experience.

Aké sú príčiny poškodenia tesniacej plochy ventilu?

Aké sú príčiny poškodenia tesniacej plochy ventilu
Dvojica tesnení ventilu je v relatívne statickom stave bez relatívneho pohybu, ktorý sa nazýva statické tesnenie.Povrch tesnenia sa nazýva statický tesniaci povrch.
Príčiny poškodenia statickej tesniacej plochy sú zhrnuté takto:
① Drsnosť povrchu statického tesniaceho povrchu je vysoká, čo je spôsobené hlavne dlhou dobou prevádzky, strednou eróziou a zlou údržbou.

② Na statickej tesniacej ploche je zjavná priehlbina, ktorá je spôsobená najmä vysokou tvrdosťou zvoleného tesnenia alebo zmiešaním piesku, zvaru atď.

③ Na statickej tesniacej ploche sú škrabance a škrabance, ktoré sú spôsobené najmä porušením prevádzkových postupov a nevhodnou silou pri demontáži a čistení.
④ Statický tesniaci povrch je vážne zhrdzavený, čo je spôsobené hlavne strednou koróziou a nesprávnym výberom ventilu.
⑤ Na statickej tesniacej ploche sú zjavné drážky, ktoré sú spôsobené najmä včasnou opravou po úniku statickej tesniacej plochy a strednou eróziou.
⑥ Deformácia statického tesniaceho povrchu je spôsobená najmä nedostatočnou tuhosťou, nadmernou spojovacou silou a tepelným tečením pri vysokej teplote.

⑦ Na statickej tesniacej ploche sú otvory pre únik, ktoré sú spôsobené hlavne takými defektmi, ako sú záhyby, póry a hrbole spôsobené nízkou kvalitou výroby.
8 Trhliny na statickej tesniacej ploche sú spôsobené najmä neprimeraným dizajnom, nízkou kvalitou výroby, nesprávnou inštaláciou alebo prevádzkou a dlhodobým striedavým zaťažením.
Poškodenie statického tesniaceho povrchu je jednou z hlavných príčin netesnosti ventilu, ktorej je potrebné venovať pozornosť.

Nortech je jedným z popredných výrobcov priemyselných ventilov v Číne s certifikáciou kvality ISO9001.

Hlavné produkty:Motýľový ventil,Guľový ventil,Hradlový ventil,Spätný ventil,Glóbus Vavlve,Y-sitá,Elektrický akurátor,Pneumatické akurátory.

V prípade záujmu o bližšie informácie, prosím, kontaktujte na:Email:sales@nortech-v.com

 


Čas odoslania: jún-09-2022